Mit navn er Gregers Gjersøe

Sammen med min gode ven Kristian Joos, havde vi en drengedrøm om at gå fra kysten af det Antarktiske kontinent til den geografiske sydpol.

Ligesom de gamle polarfarere, Roald Amundsen, Ernest Shackleton og Robert Scott, var det vores drøm at ekspeditionen skulle udføres uden depoter, uden sikkerhedsnet og under samme barske betingelser. Det skulle dog vise sig at ekspeditionen for mit vedkommende, blev endog særdeles krævende og bragte mig helt ud til kanten af livet.

Efter 56 dage nåede vi målet og udover at blive de første danskere, der har gået på ski til sydpolen, blev ekspeditionen også en rejse ind i de inderste afkroge af os selv, dem man ellers sjældent møder.

Kom og hør mig fortælle hvorledes vi gennemførte 56 dage, i verdens mest øde og ugæstfrie natur og hvordan vi helt almindelige mennesker reagerer, når vi bliver stillet overfor umenneskelige udfordringer både fysisk og mentalt.

Se billederne og hør den dramatiske beretning om drømmen, der blev til virkelighed.
Udover at være pilot i SAS gennem de sidste mere end 25 år, lever og ånder jeg for is, kulde og polareventyr, og du kan opleve mig fortælle ialt fem iskolde og spændende foredrag:
  • PÅ SKI TIL SYDPOLEN
  • – Den første danske ekspedition
  • PÅ SKI OVER GRØNLAND
Jeg elsker de gamle seje polarfarere og med baggrund i mine egne ekspeditioner, fortæller jeg også om de gamle polarfarere`s skæbner og udfordringer:
  • MED BALLON MOD NORDPOLEN
  • KAMPEN OM SYDPOLEN
  • KAMPEN OM NORDPOLEN